Зам.-министър хвърли оставка, България била завладяна държава

Ралица Симеонова беше част от екипа на Стефан Янев като премиер
Обновена: 3 мар 2022 09:24 | 3 мар 2022 07:40, Камелия Цветанова
257
Зам.-министър хвърли оставка, България била завладяна държава
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заместник-министърът на отбраната Ралица Симеонова обяви с пост във фейсбук, че подава оставка.

От май до декември 2021 г. Симеонова заемаше длъжността началник на политическия кабинет на служебния министър-председател Стефан Янев, който беше освободен от поста министър на отбраната от парламента във вторник.

"Официално подадох заявление до министър-председателя, с което изразих желанието си да бъда освободена от длъжността "заместник-министър на отбраната". Радвам се, че е придвижено успешно и че повече няма да изпитвам срам и неудобство от политиките, които провежда този кабинет", заявява Симеонова.

"Това, на което станах свидетел през предходните няколко месеца, затвърди убеждението ми, че сме завладяна държава, унижавана от свои и чужди, експлоатирана за реализиране на лични цели и амбиции. Системата на отбраната е много подходяща илюстрация на подобни практики", пише още Ралица Симеонова.

Не знам защо все още говорим за национална политика, посочва Симеонова. По думите й осезаемо е усещането, че това реално е политика на друг държавен субект, а нашите институции играят ролята просто на проводник. "И ако някой дръзне да се опита да промени нещата и да съхрани остатъците от националното ни достойнство, цялата клиентела, цялата машина бива мобилизирана срещу него. Ресурси не се пестят", посочва Симеонова.

Но има надежда. Да не забравяме, че всяка криза е и възможност, завършва поста на Ралица Симеонова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
2
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
БРАТЯ БЪЛГАРИ, нашата мила Родина за добро и за зло е разположена на кръстопът. ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРАВИЛЕН ход за България сега е балансирана политика базирана на уважение и толерантност както към Европа, така и към Русия. Всяка една крайност и вземане на страна е самоубийствена! Отговорността която лежи върху нас е огромна. Информирайте се от различни източници. Мислете с главите си трезво и мъдро. Не се подавайте на пропагандата! За да я има България! Бог да помага на всички нас!
174
2
 
0
 
! Отговори
БРАВОС преди 2 години
До йъфэ ХАХАХАХ...МН добре им го каза.....нека да Ви питам нещо и да приключи тази тема ...ЛУМПЕНЧЕТА ЗАЩО НИКОЙ НЕ БЯГА В РУСИЯ...,а всеки иска на запад.....,а....я да ми кажете...някой някога да чул за емиграция към Русия....,щото мн е яко там,сигурно!!!
173
2
 
0
 
! Отговори
МАЛЕЕЕ преди 2 години
До Жена герой! Не си вярваш нали....,надявам се това дето си написал да е сарказъм иначе имаш мн дълбок и голям психически проблем.Ако до сега България беше близо до Русия щеше да пикаеш във външен ***,както са повечето там.Добре,че все още са останали хора на върха с малко разум и сме обърнати на запад че.......
172
2
 
2
 
! Отговори
Щото преди 2 години
е разбрала, че пред новия началник номерата и няма да минават.
171
1
 
2
 
! Отговори
Нищо геройско преди 2 години
Просто тя побърза да подаде оставка, преди да са и я подали.
170
2
 
1
 
! Отговори
Махайте преди 2 години
Възраждане от парламента за национално предателство, изгонете Митрофанона и агентите на ДС и дайте да си оправяме държавата. Стига сме лаяли едни срещу, други.
169
1
 
3
 
! Отговори
Гюро Михайлов до#192 преди 2 години
Ало," анонимния"!! Защо ти треперят гащите от страх бе тикво!! Да не би да си сгазил лука, а???
168
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак чакаме Майчица-Русия да ни освободи.... Защото само наште сили не стигат! Надявам се да е скоро!
167
9
 
20
 
! Отговори
Жена герой! преди 2 години
България все още ражда такива герои! И то на 3 март! Целият прогресивен български народ ви е искрено признателен, г-жа Симеонова! Хора като вас може би ще имат шанс да я спасят от надигащата се национална катарстрофа. Вие сте днешните Левски и Ботев! Ние разбираме дълбоко, че сами вашите начинания ще бъдат премазани още в зародиш от загнилата до уши политическа класа и техните началници. Вярвайте в своя народ, ние сме с Вас и до Вас и този път няма да отстъпим и сантиметър!
166
11
 
25
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Достойна българка! Истински патриот и родолюбка. Жалко че такива като нея са съвсем малко в БГ
165
20
 
13
 
! Отговори
РАЛИЦЕ, преди 2 години
ЯВНО си РУСОФИЛКА.НАВРЕМЕ се разкри.ЗАЩО си в РБЪЛГАРИЯ
164
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите са повече от русофобите, ще стане страшно. Няма да има милост.
163
10
 
28
 
! Отговори
тя преди 2 години
Г -н генерал ,та Вие не знаехте ли , че при СССР имахме ограничен суверинитет , а сега при САЩ - никакъв !
162
4
 
35
 
! Отговори
спомням си преди 2 години
Борис III е казал - Винаги с Германия и никога срещу Русия по време на една друга война-Втората световна. Много умен човек, въпреки че тази политика му е струвала живота.Исторически факт е,че е казал на Хитлер, че ако се изпрати българската армия срещу Русия всички войници и офицери ще се присъединят към руската армия заедно с духовия оркестър. И това го казва един Кобург.Политиците трябва много повече да внимават и да си мерят приказките-нека сме европейци, но защо зорлем си създаваме врагове.
161
7
 
8
 
! Отговори
аз преди 2 години
До йъфэкой ти каза, че те са мразели Русия - гнусни брътвежи! Аз пък съм чувала, че ти си наследник на тези, които са предали Левски и са си залоствали вратите пред Ботев и не са му дали вода за пиене!
160
12
 
33
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Браво. Достойна позиция. Кирчо дано се сети какви глупости върши.
159
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
летии, летии, летии...хоп,и излетяааа,тяа от каабинетаааа иии не се видяааа...
158
32
 
23
 
! Отговори
йъфэ преди 2 години
Хайде, който обича Путин, да бяга в Русия. А не да на запад. Който обича Русия повече от България, значи е предател. Всичките ни борци за свобода - Левски, Раковски, Ботев са били против Русия. Така че, който обича Русия, не обича България.
157
2
 
26
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
и моля,стига с това КАРУЦАРСКО "ФЪРЛИ оставка"..!!!..Оставка се подава,не се хвърля !!
156
2
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
мда,некои активисти си нямат и понятие от чест и достойнство,за това и просто си лаят без да разбират срещу какво точно ....